Вантажний дрон підійме 15 кілограмів і складеться до розмірів рюкзака

Каліфорнійська компанія Realtime Robotics представила квадрокоптер Hera, який може підіймати у повітря до 15 кілограмів вантажу, а потім складати гвинти, щоб поміститися у рюкзак. Без вантажу він може пролетіти до 56 хвилин на одному заряді акумулятора, а також може прибирати шасі, щоб камера на борту могла знімати на 360 градусів. На дрон звернуло увагу видання New Atlas, а більше інформації про Hera доступно на сайті розробників.

Realtime Robotics

Realtime Robotics

Попри всі успіхи дронів, серйозним обмеженням для них залишаються витрати заряду енергії. Це веде до скорочення часу роботи, а заразом і вантажності безпілотників, що є серйозною перешкодою для намірів пристосувати дрони до більшості побутових задач: доставка або пошуково-рятувальні операції. Ми розповідали про дрон, який може врятувати людину, оперативно доставивши дефібрилятор. Однак сам по собі він важить 12,5 кілограма та підіймає 800-грамовий пристрій шістьома пропелерами.

Інший дрон, призначений для корисних вантажів і здатний провезти до 45 кілограмів на собі, хоч і має компактнішу конструкцію з чотирма гвинтами, важить 54 кілограми, а політ йому забезпечує гібридна система з електромотора та бензинового двигуна, що робить дрон доволі великим за розмірами — 1,65 метра у довжину.

Дрон від компанії Realtime Robotics з Каліфорнії під назвою Hera заявляє себе як вантажний та при цьому компактний дрон. Він має чотири гвинти, а його максимальна злітна маса без навантаження складає 15 кілограмів — стільки ж він може підняти додатково. За даними компанії, така вантажність як мінімум у 2,5 раза вища, ніж у інших складних дронів аналогічного розміру.

Realtime Robotics

Realtime Robotics

Разом з літієвою батареєю на 29 400 міліампер на годину (або 44,4 вольта), камерою, яка йде у комплекті, склавши гвинти, Hera може влізти у рюкзак розміром 55 на 34 на 22 сантиметрів. За менш ніж хвилину, за повідомленням компанії, дрон можна розкласти — так він займе 100 на 110 на 56 сантиметрів. Без навантаження дрон може політати протягом 56 хвилин, витримуючи вітер швидкістю у 14 метрів на секунду. Навантаженим до 2,6 кілограма дрон пролетить 46 хвилин. Навантаження розробники пропонують кріпити на підвіс. Як повідомляє New Atlas, вартість базової версії компанія заявила у 24 900 доларів.

Realtime Robotics

Realtime Robotics

Окрім того, щоб знайти компроміси у вантажності дронів, інженери займаються і питанням того, щоб зробити їх у вантажній діяльності більш автономними. Так, наприклад, дрон розробників з MIT має м'які ніжки, щоб у польоті хапати навантаження. А вчені з Технологічного інституту Джорджії навчили для цього чотири дрони співпраці — разом вони підняли п'ятикілограмову квадратну коробку.


Фото в анонсі: Realtime Robotics