Роботи Samsung наллють вина та нагадають зробити перерву у роботі

Робот на ім’я Bot Handy від Samsung зможе налити і принести вам вина, закинути речі у пральну машину і завантажити тарілки у посудомийну. Він має одну руку, може дотягнутися до вищих полиць та розпізнає об’єкти за допомогою камер і штучного інтелекту. Робота представили на конференції CES 2021, а разом з ним і робота-персонального помічника Bot Care, який може нагадати про дзвінок по роботі, зустріч або необхідну перерву.

Що вміють роботи Samsung?

На конференції компанія заявила, що у їхніх планах «продовжувати залучати штучний інтелект та роботів до нашого повсякденного життя», і так з’явилися Bot Handy та Bot Care. Перший покликаний допомагати із хатніми справами, наприклад, засервірувати стіл, скласти продукти в холодильник чи завантажити одяг у пральну машину. А от Bot Care прагне стати вашим компаньйоном та допомагати розбиратися із робочим справами. Так він нагадуватиме про необхідність зробити перерву або про заплановану зустріч.

Окрім них на конференції представили робота-пилососа JetBot 90 AI +, оснащеного лідаром. Розробники заявляють, що його штучний інтелект дасть змогу зрозуміти, які предмети є більш крихкими та можуть легко зламатися, щоб JetBot 90 AI + тримався від вашої улюбленої вази подалі. На додаток, його оснастили камерою, щоб він міг стежити за вашим домашнім улюбленцем.

Bot Handy розбирається із брудним посудом. Samsung / YouTube

Bot Handy розбирається із брудним посудом. Samsung / YouTube

Як змусити робота завантажити прання?

Bot Handy - високий чорно-білий робот з двома великими цифровими очима, які змінюють вираз обличчя при русі. На відміну від минулорічного кухонного робота Bot Chef, який міг приготувати салат, у цього помічника більше функцій, але одна рука. Вона згинається у плечі, лікті і зап'ясті та на кінці має маніпулятор-затискач. Робот може переміщатися по кімнаті, обертатися з боку в бік і підійматися, щоб дістати предмети з висоти. На його руці і тулубі встановлені камери для розпізнавання предметів, а компанія заявляє, що він навіть може оцінювати матеріал, з якого зроблені різні предмети, щоб захоплювати їх з потрібною силою. Також передбачається, що різна вага, розмір та форма предметів не стануть для Bot Handy проблемою.

Що може робот-асистент?

На конференції була представлена оновлена версія Bot Care - вперше ми його побачили у 2019 році. Тоді він міг телефонувати до екстрених служб, пропонувати музичну терапію для управління стресом, відстежувати прийом ліків та рекомендувати фізичні вправи. Зараз ж розробники перекваліфікували його у робочого асистента, який під час демонстрації автоматично відкрив дисплей, щоби власник міг доєднатися до відеодзвінка, який зараз почнеться. Робот навіть буде розпізнавати поведінку власника і відволікати вас, якщо ви раптом засиділися за комп'ютером та дізнається ваш графік і звички, щоб надсилати нагадування. Втім, поки незрозуміло, на якій стадії розробки знаходяться роботи та чи з’являться вони у серійному виробництві.