Галерея. The Nature Conservancy

Після річної перерви через початок пандемії, фотоконкурс природоохоронної організації The Nature Conservancy оголосив переможців цього року. Журі вибирали з більш як ста тисяч фотографій з рекордних для конкурсу 158 країн. Переможцем став знімок горили у хмарі з метеликів, який зробив Ануп Шах (Anup Shah) з Великобританії. Приз глядацьких симпатій отримав Пратхамеш Гадекар (Prathamesh Ghadekar) з Індії за фотографію світлячків, які збираються навколо дерева. Ми подивилися знімки у всіх чотирьох номінаціях і вибрали найцікавіші на наш погляд.


Anup Shah

Anup Shah

Звісно переможець конкурсу — знімок самки горили на ім'я Малуї, що гуляє у хмарі метеликів в Центральноафриканській Республіці. Фото авторства Ануп Шаха (Anup Shah).


Daniel De Granville Manço

Daniel De Granville Manço

Перше місце у номінації «Пейзаж» отримав скелет парагвайського каймана на висушеному ґрунті западини Пантанал у бразильському штаті Мату-Гросу, коли в регіоні тривала посуха.


Scott Portelli

Scott Portelli

Відзначена також у цій номінації фотографія мангрових лісів у розпал сезону дощів в затоці Карпентарія.


Alain Schroeder

Alain Schroeder

Співробітники програми по збереженню орангутангів Суматри готують самку індонезійського орангутанга Бренду до операції. Їй всього три місяці і в неї ще немає зубів. Фотографія посіла перше місце в номінації «Люди і природа».


Şebnem Coşkun

Şebnem Coşkun

«Відходи COVID-19», третє місце в номінації «Люди і природа».


Manh Cuong Vu

Manh Cuong Vu

Світлина подорожі в'єтнамським озером у період цвітіння лотоса у номінації «Вода».


Buddhilini de Soyza

Buddhilini de Soyza

Перше місце у номінації «Дика природа». Буддхіліні де Сойза (Buddhilini de Soyza) з Австралії вдалося впіймати п'ятьох самців гепардів під час перетину річки. За словами фотографа, їм вдалося владнати з течією та перейти на інший берег.


Viktor Vrbovsky

Viktor Vrbovsky

Третє місце у цій номінації посіла щука, яка вхопила у зуби окуня за хвіст. Чим це закінчилося? Автор знімку Віктор Врбовський (Viktor Vrbovsky) з Чехії не знає. За його словами, за годину ситуація практично не змінилася і йому довелося покинути пару, бо закінчилося повітря.


Prathamesh Ghadekar

Prathamesh Ghadekar

І приз глядацьких симпатій отримав знімок світлячків, що оточили дерево перед мусоном.